Далмация, Истрия и Словения - екскурзия с автобус

Екскурзия с автобус
6 дни
Основна
информация
Настаняване
Допълнителни услуги и отстъпки
Ден 1
София – Любляна
930 km

Отпътуване от София в 6.00 ч. от площад "Александър Невски" по маршрут София - Белград - Загреб - Любляна. Пристигане в Любляна привечер. Настаняване. Нощувка.

Ден 2
Любляна – Замъкът Блед – Опатия
230 km

Закуска. Пешеходна разходка в Любляна: централният площад с францисканската църква "Благовещение", кметството, университетът, тройният мост, катедралата "Св. Николай", крепостта. Свободно време или по желание - екскурзия до Блед с едноименното езеро, едно от най-красивите кътчета в Словения, и посещение на замъка Блед. Следобед - отпътуване за Кварнерската ривиера. Настаняване в най-реномирания хърватски курорт Опатия. Нощувка.

Ден 3
Опатия – Пула – Опатия
200 km

Закуска. Свободно време или по желание и предварителна заявка: целодневна екскурзия до национален парк Бриуни и Пула. Отпътуване рано сутринта за островите Бриуни - една от най-красивите хърватски защитени местности, известна като любимо място за почивка на Тито, който изгражда тук една от най-посещаваните си летни вили. Панорамна обиколка на Велики Бриун с туристическо влакче: маслиновото дърво на 1600 години, алеята на пиниите, сафари паркът, римската вила, заливът Вериге. Свободно време с възможност за посещение на експозицията "Тито на Бриуни" и църквата "Св. Германий". Връщане на полуостров Истрия и разходка в най-големия град на полуострова - Пула, до Арена Пула - един от най-добре запазените римски амфитеатри на Балканите. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4
Опатия – Риека – Остров Крък – Цриквеница
120 km

Закуска. Пешеходна разходка в Риека - хърватският град на карнавала, разположен на прекрасен морски залив: Лука, главната улица Корзо, църквата "Св. Вид". Отпътуване за остров Крък. Пешеходна разходка в най-големия град на острова, Крък, запазил своята средновековна атмосфера: катедралата "Възнесение", площад "Камплин", крепостните стени, църквата "Св. Квирин". Посещение на Пунат, разположен край затворен морски залив с невероятна природна красота. Свободно време с възможност за разходка с лодка до малкия остров Кошлюн и посещение на францисканския манастир и етнографската колекция. Настаняване в хотел в района на курорта Цриквеница. Нощувка.

Ден 5
Цриквеница – Плитвички езера – Загреб
320 km

Закуска. Отпътуване за Национален парк "Плитвички езера" - единствения хърватски обект в листата на ЮНЕСКО за световното природно наследство. Разглеждане на езерата по един от туристическите маршрути: Козяк, Долните езера, водопада Велики Слап. Отпътуване за Загреб. Пешеходна обиколка в центъра на хърватската столица: катедралата, площад "Бан Йосип Йелачич", Кървави мост, параклиса на Дева Мария от Каменната порта, площад "Св. Марко". Настаняване. Нощувка.

Ден 6
Загреб – София
790 km

Закуска. Oтпътуване за България. Пристигане в София на площад "Александър Невски" късно вечерта.

Цената включва
Транспорт с комфортен туристически автобус;
1 нощувка със закуска в хотел "Park" *** (или подобен) в Любляна;
2 нощувки със закуски в хотел "Opatija" ** (или подобен) в Опатия;
1 нощувка със закуска в хотел "Vila Ruzica" *** (или подобен) в района на Цриквеница;
1 нощувка със закуска в хотел "I" *** (или подобен) в Загреб;
Туристическа програма в Любляна, Риека, град Крък, Пунат, Загреб;
Посещение на Плитвичките езера (входната такса се заплаща допълнително);
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5000 EUR на застрахователна компания "Армеец";
Екскурзоводско обслужване.
Цената не включва
Екскурзия до Блед;
Екскурзия до Национален парк Бриуни и Пула;
Входни такси за Арена Пула (40 HRK);
Входни такси за Плитвичките езера (110 HRK, 180 HRK през юли и август);
Входни такси за други музеи и обекти, посещавани по желание, и градски транспорт.
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);
Полезна информация
Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи!
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!
За посещение на Национален парк "Плитвички езера" се препоръчва носенето на удобни спортни обувки.
Валутен курс: 1 евро = 7,6 хърватски куни
Часово време: България 12 ч. Хърватия, Словения 11 ч.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Словения, Хърватия: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Словения, Хърватия: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.