СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ - ПУЛИЯ, ХОТЕЛ TI BLU VILLAGE CLUB 4*

ПОТВЪРДЕНА ПРОГРАМА!

Екскурзия със самолет
8 дни
Основна
информация
Допълнителни услуги и отстъпки
Ден 1
София – Бари

Отпътуване в 17:55 ч. от Терминал 1 на летище София с директен чартърен полет за Бари. Кацане на летището в Бари в 18:15 ч. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 2
Таранто – Мандурия

Закуска. Информационна среща. Свободно време. Вечеря. Нощувка.


По желание и предварителна заявка: целодневна екскурзия до Таранто и Мандурия с дегустация на световноизвестното вино Primitivo di Manduria.


Отпътуване от хотела за Таранто. В древността градът е бил единствената колония, основана от спартанците в началото на 8 в. пр.Хр. Гръцките колонисти от Спарта нарекли града с името на митологичния герой Тарас, докато римляните го нарекли Тарантум. Таранто в древността бил свързан с Рим чрез най-стария път в Италия „Виа Апия“. Той бил изграден на полуостров, върху останките на гръцкия град, от който са се запазили само няколко руини, включително част от градската стена, две колони на стар храм и няколко гробници. Туристическа програма в таранто: крепостта „Сант Анджело“, подвижният мост, свързващ двете пристанища; катедралата „Св. Каталдо“ и Националният археологически музей МАРТА.


Посещение на Мандурия. Градът е считан за един от важните центрове на античната култура на месапите. Според Херодот те произлизат от Крит. Посещение на музея на виното "Примитиво ди Мандурия", където ще видят примери за антични еноложки техники и инструменти. Интересната етнографска изложба се фокусира върху живота и обичаите на някогашното селско общество. Дегустация и възможност за закупуване на вино.

Ден 3
Бари – Полиняно а маре

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.


По желание и предварителна заявка: целодневна екскурзия до Бари и Полиняно а Маре.


Отпътуване за Бари – пристанище и областен град. Посещение на старата част на града, където се намират всички известни забележителности. Катедралата "Св. Савин" е построена в края на 12 век в романски стил. През 18 век интериорът и фасадата на катедралата са променени в бароков стил. Базилика "Св. Никола" е осветена през 1087 г., но остава незавършена до 1197 г. Тя е едно от най-големите постижения на романската архитектура в Пулия. В базиликата интерес представляват картината "Богородица със светци" на Виварини от 1476 г., гробницата на Бона Сфорца, съпругата на Сигизмунд ІІ от Полша и последна дукеса на Бари (1558 г.), и мраморният епископски трон. В църквата се пазят и мощите на св. Николай – закрилник на моряците, затворниците и децата. Възможност за дегустация на фокача, панцерото, кнедли и вино местно производство. Свободно време.


Отпътуване за Полиняно а Маре – град, който поради стратегическото си разположение се смята за порта към Средиземноморието и Изтока, важен кръстопът на различни култури. В наши дни крайбрежието се характеризира с кристално чисто море в различни нюанси, двайсеткилометрова плажна ивица и много пещери, издълбани в скалите, поради което туристите го наричат този град „Перлата на Адриатика”. Скалното крайбрежие в Полиняно а Маре е пълно с естествени заливи, които през зимата са скривалище за рибарските лодки, а всяко лято около тях има неспирен поток от туристи. Природните забележителности на Полиняно а маре са Грота дел Рондинеле (от итл. Лястовичата пещера) и Грота Палазес (от итл. Голямата къща в пещерата), вкопана във варовиковата скала, за да се предпази от морската ерозия. Над пещерите има тераса, която предлага невероятна панорамна гледка.

Ден 4
Матера

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.


По желание и предварителна заявка: полудневна екскурзия до Матера.


Отпътуване за Матера – мъртвият град, известен в целия свят като естествен декор на много филми. Матера е избрана за Европейска столица на културата за 2019 год. заедно с Пловдив. Този старинен град е създаден в скалисто възвишение. Многобройните естествени пещери в Матера са били първите къщи на древните обитатели още преди 9000 г. пр. Хр. Жилищата са били издълбавани едно над друго в самата скала. Покривът на дадена къща може да се явява път, стълбище, градина или под на друга къща.

Ден 5
Алберобело – Локоротондо

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.


По желание и предварителна заявка: целодневна екскурзия до Алберобело и Локоротондо.


Отпътуване за Алберобело – посещение на приказната столица на трулите, където буквално ще се пренасете в света на детските приказки. Трулите са малки бели къщички с конусовидни покриви от варовик. Градени без всякаква спойка, те наподобяват по форма ескимоските иглу. В близост до главния площад се намира църквата "Санта Лучия", както и градският музей "Територио". Музеят ще ви изуми, защото той е направен от 10 трули обединени в едно. В музея ще видите историята на създаването на трулите и как хората са живеели в тях в миналото. Алберобело има и други по-малки музеи, по-интересните от тях са Музеят на виното и Музеят на зехтина.


Локоротондо е една от 36-те най-красиви общини в Италия. Градът е записан в Книгата на рекордите на Гинес заради петте гласни "о" в името си. Това е град на балконите. Всички балкони си имат номера. Градът е известен със своите вина и кръгъл исторически център, от където градът е получил името си, означаващо "кръгло място". В цената е включена дегустация на местни вина и сладки.

Ден 6
Отранто – Лече

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.


По желание и предварителна заявка: целодневна екскурзия до Отранто и Лече – един от най-красивите градове на Южна Италия.


Посещение на Лече, наречен „Флоренция на Пулия“ и известен с бароковата си архитектура. Според легендата градът съществува още от античността, когато е носил името Сибар. По-късно е завладян от липигииците, а от тях го завладяват римляните през 3 в. пр. Хр., които му дават името Липия. По времето на император Адриан Лече е преместен 3 км. на североизток и получава името Личея. Интересни забележителности в Лече са: Катедралата, Епископският дворец, църквата „Св. Йоан Кръстител“, дворецът „Седжо“, църквата „Богородица на благодатта“, градската крепост, църквата „Свети кръст“, църквата „Св. Ангел“, църквата „Св. Клара“, Областният музей, църквата „Св. св. Никола и Каталдо“, Римският театър. По време на разходката ще имате възможност да опитате местни продукти и зехтин.


Посещение на Отранто. Градът се отличава най-вече със своя замък, послужил за заглавие и вдъхновение на първия готически роман в историята „Замъкът на Отранто“ на английския писател Хорас Уолпоул, както и с катедралата с една от най-красивите подови мозайки от цялото Средновековие. Свободно време.

Ден 7
Мартина Франка – Остуни

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.


По желание и предварителна заявка: целодневна екскурзия до Мартина Франка и Остуни.


Отпътуване за посещение на Мартина Франка – елегантен град, намиращ се в пленителната долина Итрия. От 1975 г. градът е домакин на годишния летен фестивал "Festival Della Valle d'Itria". Типичният старинен град е прекрасен пример за бароковото изкуство със своите малки алеи, бели тесни улички, дворци и величествени монументални църкви. Ще имате възможност да разгледате стария град, двореца "Палацо Дукале" и катедралата "Св. Мартин". В цената е включена дегустация на местни деликатеси от месо и вина.


Следобед отпътуване за Остуни, известен като "Белият град". Създаден през неолита, подобно на едър диамант в предиталианската си история Остуни преминава от едни ръце в други средно веднъж на всеки сто години. Пешеходна разходка в историческия център на Остуни.

Ден 8
Бари – София

Закуска. Трансфер до летище Бари. Отпътуване за София в 09:20 ч. Кацане на летище София в 11:35 ч.

Цената включва
Самолетен билет София - Бари - София за директен чартърен полет с авиокомпания "Mistral Air" с включени летищни такси
Багаж: чекиран до 15 кг. и ръчен до 5 кг. с размери 55х35х25 см
Трансфер летище - хотел - летище
7 нощувки на база All Inclusive Soft (закуска, обяд, вечеря с включени вода и вино по време на храненията; безалкохолни напитки, плодови сокове, студен чай и минерална вода от машина; лека закуска от 11:00 до 12:00 часа и от 16:30 до 17:30 часа)
Чадъри и шезлонги на плажа
Чадъри и шезлонги на басейна
Ползването на футболно игрище, игрища за боче, мултифункционално игрище, тенис игрища и тенис на маса
Wi-Fi интернет в общите части на хотела
Анимация през целия сезон на италиански език
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
Представител на туроператора, владеещ български език, за целия престой
Цената не включва
Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета и стойността и зависи от промяна на цената на горивото или съотношението долар/евро спрямо 27.10.2015 г.
Общинска такса - към момента няма обявена общинска такса. Размерът й се определя едностранно от общината.
Наем на кърпа за плажа (заплаща се на място): 10 EUR за седмица плюс депозит от 10 EUR, който се заплаща при първото вземане и се възстановява след връщане на кърпата.
Допълнителни екскурзии
Разходи от личен характер
Полезна информация
Резервации: депозит - 300 лв. на турист; Доплащане: до 21 дни преди датата на отпътуване.
Анулации: до 60 дни преди датата на полета: без неустойка; от 60 до 31 дни: 100 лв.; от 30 до 22 дни: 300 лв.; под 22 дни преди датата на пътуване: цялата дължима сума.
Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
Бебешка кошара – 10 евро на вечер; заявява се предварително и се заплаща на място.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.