Най-доброто от Колумбия! Групов тур с водач от България!

Екскурзия със самолет
12 дни
26.10.2024 г.
6 199.00 лв. 5 895.00 лв.
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ПРОМОЦИЯ
има места
РЕЗЕРВИРАЙ
27.10.2024 г.
6 199.00 лв. 5 895.00 лв.
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ПРОМОЦИЯ
ограничени места
РЕЗЕРВИРАЙ
19.11.2024 г.
6 199.00 лв. 5 895.00 лв.
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ПРОМОЦИЯ
има места
РЕЗЕРВИРАЙ
21.01.2025 г.
5 999.00 лв.
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
има места
РЕЗЕРВИРАЙ
Основна
информация
Настаняване
Допълнителни услуги и отстъпки
Ден 1
София – Франкфурт

Отпътуване от летище София (Терминал 2) за Франкфурт с полетна авиокомпания "Lufthansa". Пристигане на летището във Франкфурт.

Ден 2
Франкфурт – Богота

Отпътуване за Колумбия с полет на авиокомпания "Lufthansa". Пристигане на летището в Богота. Посрещане от представител на място. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

Ден 3
Богота

Закуска. Разходка в историческия център на Богота – разположена на 2600 м.н.в и с население от седем милиона души, колумбийската столица е една космополитна дестинация. Посещение на площад „Боливар“ с Капитолия и катедралата „Примада де Богота“ – най-красивия и забележителен католически храм в Колумбия, стария манастир „Санта Клара“, посещение на музея на златото с богата колекция от златни исторически артефакти от предколониалния период. Посещение на имението на Симон Боливар. Изкачване на хълма Монсерат със светилището на Черната мадона от Монсерат и прекрасни гледки към Богота. Нощувка.

Ден 4
Богота – Меделин

Закуска. Трансфер до летище Богота и полет до Меделин, център на провинция Антиокия, известен като „град на вечната пролет“. Панорамна обиколка – квартал Ел Побладо, хълма Нутибара с репликата на типично село от Антиокия, прекрасните градски паркове, историческия център с катедралата и площад „Ботеро“, където са изложени многобройни творби на великия колумбийски скулптор Фернандо Ботеро, музея на Антиокия. Настаняване и нощувка.

Ден 5
Антиокиа – скален феномен Ел Пенол – Гуатапе

Закуска. Свободно време или по желание и предварителна заявка - еднодневна екскурзия до скалния феномен Ел Пеньол  (в превод "Скалата") в Гуатапе (70 км от Меделин).   Посещение на Ел Пеньол – висока 220 метра монолитна скала, до чийто връх водят почти 700 стъпала. Това е една от най-посещаваните забележителности в Колумбия и символ на Антиокия. Продължаваме към шареното градче Гуатапе, разположено на брега на едноименното изкуствено езеро. Връщане в Меделин. Нощувка.

Ден 6
Санта Фе – Меделин

Закуска. Целодневна екскурзия в западната част на провинция Антиокия по маршрута на слънцето и плодовете в долината на река Каука. Посещение на Санта Фе де Антиокия – старата столица на провинцията, запазила своя колониален чар. Посещение на Висящия мост на запада над река Каука, обявен за национален монумент. Връщане в Меделин. Нощувка.

Ден 7
Меделин – Санта Марта

Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за Санта Марта. Пристигане и трансфер до хотела. Настаняване. Обиколка на града с историческата колониална част, пристанището, залива Таганга и хасиендата на Сан Педро Алехандрино, където Симон Боливар е прекарал последните дни от живота си. Нощувка.

Ден 8
национален парк Тайрона

Закуска. Свободен ден или по желание и предварителна заявка – целодневна екскурзия в националния парк „Тайрона“. Това е една от най-посещаваните природни забележителности на Колумбия. На площ от 180 кв.км., паркът отстои на 35 км от Санта Марта. В гъстите гори тук се срещат над 300 вида птици. Посещението включва пешеходна разходка от общо четири часа и свободно време на един от плажовете на брега на Карибско море. Имате възможност и да си направите разходка с кон сред атрактивни природни пейзажи. Връщане в Санта Марта. Нощувка.

Ден 9
Картахена

Закуска. Отпътуване за Картахена (240 км, около 5 часа). Настаняване. Следобед – пешеходна разходка в старата част на Картахена: Площада на митницата, крепостта Сан Фелипе де Барахас. Нощувка.

Ден 10
о-в Росарио

Закуска. Целодневна екскурзия с корабче до архипелага Росарио. Свободно време за плаж и възможност за обяд с традиционни местни ястия. На връщане към Картахена преминаваме през един от ръкавите на делтата на река Магдалена с изключително разнообразие на растителния и животински свят. Нощувка.

Ден 11
Богота

Закуска. Трансфер до летището на Богота. Отпътуване за България с авиокомпания "Lufthansa".  

Ден 12
Франкфурт – София

Кацане на летището във Франкфурт. Излитане от Франкфурт. Пристигане на летище София (Терминал 2).

Цената включва
Самолетен билет София - Франкфурт - Богота - Франкфурт - София на авиокомпания "Lufthansa" с включени летищни такси, чекиран багаж 23 кг. и ръчен багаж до 8 кг. (багажът следва да се съобрази с изискванията за багаж за вътрешните полети)
Самолетен билет Богота - Меделин в икономична класа с включени летищни такси, чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 10 кг. ( 55см. x 35см. x 25 см.) ( Необходимо е да се представят паспортни данни 60 дни преди датата на отпътуване)
Самолетен билет Меделин - Санта Марта в икономична класа с включени летищни такси, чекиран багаж до 23 кг. и ръчен багаж до 10 кг. ( 55см. x 35см. x 25см.) ( Необходимо е да се представят паспортни данни 60 дни преди датата на отпътуване.)
Самолетен билет Картахена - Богота в икономична класа с включени летищни такси, чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 10 кг. ( 55см. x 35см. x 25 см.) ( Необходимо е да се представят паспортни данни 60 дни преди датата на отпътуване.)
2 нощувки със закуски в хотел 3* в Богота
3 нощувки със закуски в хотел 3* в Меделин
2 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Санта Марта
2 нощувка със закуска в хотел 3* в Картахена
Транспорт по описания в програмата маршрут
Описаната туристическа програма в Богота, Меделин и Картахена
Местни екскурзоводи по целия маршрут
Водач-преводач от България
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 30 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс"
Цената не включва
Разходи от личен характер
Бакшиши за местните представители (водач и шофьор): 3-5 USD на турист на ден (заплащат се задължително на място, на екскурзовода, в зависимост от предоставената услуга, в брой). Културните особености на дестинацията предполагат заплащането на бакшиш в посочения размер, което показва уважение към работата на съответните лица и прави приятно впечатление;
Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Входна такса за Ел Пенол
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия
Горивни такси при увеличение на цената на горивото: Цените на горивата са изчислени на базата на котировки на горивото (962 USD / тон и обменен курс USD / EUR 1,13). При увеличение на цената на горивото - изчислено в евро - до 9,99%, компанията ще поеме увеличението на свой собствен риск. При увеличение на цената на горивото - изчислено в евро - равно или надвишаващо 10%, компанията си запазва правото да въведе горивна такса. Размерът на горивната такса за двупосочни пътувания на турист при увеличение на цената на горивото от 10-19,99% ще бъде 7,00 EUR. На всяко следващо увеличение на горивото с 10%, сумата съответно се мултиплицира.
Полезна информация
Екскурзията се осъществява при минимум 15 записани туристи.
Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
Горивни такси при увеличение на цената на горивото: Цените на горивата са изчислени на базата на котировки на горивото (962 USD / тон и обменен курс USD / EUR 1,13). При увеличение на цената на горивото - изчислено в евро - до 9,99%, компанията ще поеме увеличението на свой собствен риск. При увеличение на цената на горивото - изчислено в евро - равно или надвишаващо 10%, компанията си запазва правото да въведе горивна такса. Размерът на горивната такса за двупосочни пътувания на турист при увеличение на цената на горивото от 10-19,99% ще бъде 7,00 EUR. На всяко следващо увеличение на горивото с 10%, сумата съответно се мултиплицира.
Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание и стойността на летищните такси.
Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1.8 BGN. При промяна на валутния курс с повече от 6% туроператорът си запазва правото да коригира цената на екскурзията в съответната посока.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Препоръчително: Ваксина срещу жълта треска.