Екскурзия в Италия - ТОРИНО, Пиемонт - 3 нощувки в хотел 3*! Самолетна програма на български език!

3 нощувки в хотел 3*! Торино - outlet търговски център Vicolungo - Лаго ди Орта - Аоста !

Екскурзия със самолет
4 дни
15.08.2024 г.
899.00 лв.
има места
РЕЗЕРВИРАЙ
05.09.2024 г.
929.00 лв.
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
има места
РЕЗЕРВИРАЙ
26.09.2024 г.
929.00 лв.
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
има места
РЕЗЕРВИРАЙ
17.10.2024 г.
899.00 лв.
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
има места
РЕЗЕРВИРАЙ
Основна
информация
Настаняване
Допълнителни услуги и отстъпки
Ден 1
София – Бергамо – Торино

Отпътуване от летище София с полет на авиокомпания "Wizz Air" или "Ryanair" за Бергамо. Кацане на летището в Бергамо. Трансфер до хотела в Торино. Настаняване. Пешеходна разходка в историческия център на града - промишлен, бизнес и културен център в Северна Италия, столица на Пиемонт: площад "Пиаца Кастело" с Палацо Мадама - резиденция на кралиците вдовици от 17 век; Палацо Реале - кралска резиденция до 1865 г.; църквата "Сан Лоренцо", строена през 17 век; Катедралата от 15 век, посветена на св. Йоан Кръстител; "Виа Гарибалди" - най-известната търговска улица.  


Свободно време или туристическа програма по желание: посещение на Кралския дворец във Венария Реале, който е бил резиденция на Савойската династия и по размери се сравнява с Версай. Впечатлява с бароковия облик, интериорните творения на емблематичния за Торино Филипо Ювара и прекрасните градини (с включена входна такса; необходимо е ползването на междуградски транспорт).


Свободно време.


Нощувка. 

Ден 2
Торино

Закуска. Свободно време в Торино или туристическа програма по желание: целодневна екскурзия до Аоста - столицата на автономния регион Вале д'Аоста, който граничи с Франция и Швейцария и традиционно носи атмосферата на тези съседни на Италия две държави. Пешеходна разходка в историческия център на града, богат на исторически паметници, датирани от 1-ви в.пр.н.е, когато римляните завладяват района - Каменния мост, Арката на Август, Порта Претория, Римския театър. Сободно време с възможност за индивидуално посещение на регионалния археологически музеи.


Връщане в Торино. По пътя - посещение на традиционна за региона Вале д'Аоста винарна с включена в цената дегустация на 3 вида местни вина, съпътсвани от типични колбаси и сирена. 


Нощувка.

Ден 3
Торино – Лаго ди Орта

Закуска. Свободно време в Торино или туристическа програма по желание: . Целодневна екскурзия до Лаго ди Орта и дизайнерски outlet търговски център Vicolungo: Отпътуване за езерото Орта - субалпийско езеро в област Пиемонт, разположено между провинциите Новара и Вербания. То е най-западното между големите субалпийски езера, заобиколено от планини, които го отелят на изток от езерото Маджоре, а на запад от долината Валсезия. Посещение на най-красивото селище – древният град Орта Сан Джулио, разположено на брега на езерото Орта. Отличителният облик на града се дължи на ренесансовото и бароковото изкуство, което е характерно за неговите изящни градски къщи и красиви градини. В средата на езерото Орта се намира красивият малък остров Сан Джулио. Островът е доминиран от своята романска базилика с мощите на светеца Сан Джулио, който дава името си на острова, епископския дворец и бенедиктинското абатство. Свободно време в Орта Сан Джулио или по желание разходка с моторна лодка до остров Сан Джулио.


Връщане в Торино.  По пътя - спирка на дизайнерски outlet търговски център Vicolungo, разполагащ с бутици на едни от най-известните италиански и световни модни марки (престой около 2 ч.).  


Нощувка. 

Ден 4
Торино – София

Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до летище Бергамо. Отпътуване за България с полет на авиокомпания "Wizz Air" или "Ryanair". Пристигане на летище София.

Цената включва
Самолетен билет София - Бергамо - София на авиокомпания "Wizz Air" с включени летищни такси и 1 брой малък салонен багаж до 10 кг (с размери 40/30/20 см) или на авиокомпания "Ryanair" с включени летищни такси и 1 брой малък салонен багаж до 10 кг (с размери 40/20/25 см)
Групов трансфер летище - хотел - летище
3 нощувки със закуски в хотел *** в Торино
Пешеходна разходка в Торино
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс АД"
Асистанс на български език по време на цялата екскурзия
Цената не включва
Такса престой в Италия, която се заплаща на рецепцията на всеки хотел - 2-4 EUR на турист на ден (в хотел 2* и 3 *) и 4-6 EUR на турист на ден (в хотел 4*)
Чекиран багаж до 10 кг или 20 кг
Посещение на кралския дворец във Венария Реале
Целодневна екскурзия до Аоста с включена дегустация на местно вино
Целодневна екскурзия до Лаго ди Орта с включено посещение на дизайнерски outlet търговски център Vicolungo
Двупосочен билет за корабче от Орта до остров Сан Джулио (5 EUR)
Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, местен и градски транспорт
Разходи от личен характер
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия
Полезна информация
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
Часово време: България 12 ч. Италия 11 ч.
Бохемия BeFlex - 10% от основната цена на пътуването: възможност за смяна на датата на пътуване по същата програма или отмяна на пътуването без неустойка (сумата се възстановява под формата на ваучер за пътуване) до 35 дни от първоначално избраната дата. Заявява се САМО по време на резервация. За допълнителна информация - в сайта на агенцията или при вашия туристически агент.
Бохемия MultiFlex - 20% от основната цена на пътуването: възможност за смяна на програмата или отмяна на пътуването без неустойка (сумата се възстановява под формата на ваучер за пътуване) до 35 дни от първоначално избраната дата. Заявява се САМО по време на резервация. За допълнителна информация - в сайта на агенцията или при вашия туристически агент.
Екскурзията се провежда при минимум 25 записани туристи.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.