Екскурзия в БОЛИВИЯ и ПЕРУ - пътешествие в земите на инките

Гарантирано заминаване с водач от България

Екскурзия със самолет
16 дни
Основна
информация
Настаняване
Допълнителни услуги и отстъпки
Ден 1
София

Отпътуване в 06:10 ч. от летище София Терминал 2 за Франкфурт. Кацане на летището във Франкфурт в 07:35 ч. Отпътуване за Богота  в 14:20 ч. Пристигане в Богота в 18:59 ч. Отпътуване за Ла Пас в 21:24 ч.

Ден 2
Ла Пас

Пристигане в Ла Пас в 02:15 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Свободен ден в боливийската столица за аклиматизация. Нощувка.

Ден 3
Ла Пас

Закуска. Свободно време за разглеждане на града и аклиматизация, или по желание - екскурзия до археологическите останки в Тиахуанако (около 8 часа), един от най-големите древни градове в Южна Америка, процъфтявал векове преди създаването на империята на инките. Нощувка.

Ден 4
Ла Пас

Закуска. Обиколка на Ла Пас с местен екскурзовод. Пътуване с лифтовете - една от основните атракции на боливийската столица, известни като "метро в небето", с прекрасни панорамни гледки. Посещение на Лунната долина в ниската част на Ла Пас. Разходка в историческия център на града: централния площад с катедралата, улица "Хаен", известна с цветната си колониална архитектура, базиликата Сан Франциско, известния пазар на вещиците, където се предлагат различни амулети и отвари, използвани от местните лечители, както и обикновените хора, сред които суеверия и интересни вярвания са все още широко разпространени. Свободно време. Нощувка.

Ден 5
Ла Пас – Копакабана

Закуска. Отпътуване за градчето Копакабана, разположено на брега на езерото Титикака. Настаняване в хотела и кратка почивка. Обиколка из забележителностите на града и посещение на впечатляващата базилика, посветена на Св. Богородица от Копакабана - покровителката на Боливия. По желание изкачване на хълма Калварио с прекрасни изгледи към езерото Титикака. Нощувка.

Ден 6
Копакабана – Островът на слънцето

Закуска. Пътуване до Острова на слънцето. Опътуваме с кола до Чани - малко градче на брега на езерото, известно с плаващите си острови. 4-часов трекинг, известен като "поклонническия път" до Ямпупата, откъдето с моторна лодка продължаваме към южната част на Острова на слънцето. Пристигане на острова и посещение на Свещения фонтан - местните вярват, че водите му носят вечна младост и щастие. Пешеходен преход до къщите за гости на Острова на слънцето. Следобед - разходка в най-високата част на острова с прекрасни панорами към езерото Титикака. Вечеря и нощувка в къщи за гости на острова.

Ден 7
Островът на луната

Закуска. Посещение на храма Пилко Кайна - храма на слънцето, пример за традиционната архитектура на инките. Отпътуване с моторна лодка към Острова на луната. Посещение на Акла Уаси - храма на луната. Връщане в Копакабана. Нощувка.

Ден 8
Копакабана – Пуно

Закуска. Отпътуване за Перу. Настаняване в хотел в Пуно и кратка разходка в центъра на града. Нощувка в Пуно.

Ден 9
Пуно – Куско

Закуска. Отпътуване с автобус за Куско през планинския проход Ла Рая. Пристигане в Куско привечер и настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 10
Куско

Закуска. Пешеходна разходка в Куско с местен екскурзовод: Площадът на оръжията с катедралата, градския пазар "Сан Педро", златния храм на инките "Кориканча". Следобед - свободно време за самостоятелно разглеждане. Нощувка.

Ден 11
Марас – Морай – Свещената долина на Инките

Закуска. Отпътуване за Свещената долина на инките. Посещение на археологическия комплекс в Чинчеро. Посещение на руините в Морай - една от най-големите загадки от времената на империята на инките, масивни концентрични тераси, оформени в скалния масив. Посещение на солните мини в Марас - хиляди плитки басейни, пълни със солена вода. Отпътуване за Олантайтамбо и разглеждане на археологическия комплекс. Настаняване в хотел в Свещената долина и нощувка.

Ден 12
Мачу Пикчу

Закуска. Посещение на най-вълнуващата забележителност на Перу - Мачу Пикчу. Изестен и като "изгубеният град на инките", Мачу Пикчу е бил важен религиозен, политически и културен център по време на разцвета на империята на инките. Отпътуване рано сутринта с железница към археологическия обект. Връщане късния следобед в Свещената долина и нощувка.

Ден 13
Свещената долина на Инките – Куско

Закуска. Отпътуване за Куско и свободен следобед в града. Нощувка.

Ден 14
Куско – Лима

Закуска. Трансфер до летището в Куско. Полет до Лима. Трансфер до центъра на града и кратка разходка: Площадът на оръжията, катедралата, кметството, президентският дворец, църквата "Сан Франсиско". Настаняване в хотел. Нощувка в Лима.

Ден 15
Лима

Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за Богота в 12:25 ч. Пристигане в Богота в 15:36 ч. Отпътуване за Франкфурт в 20:55 ч.

Ден 16
София

Пристигане във Франкфурт в 15:20 ч. Отпътуване за България в 19:15 ч. Кацане на летище София Терминал 2 в 22:25 ч.

Цената включва
Самолетен билет София - Лима - София с включени летищни такси, чекиран багаж 23 кг. и ръчен багаж до 8 кг. (багажът следва да се съобрази с изискванията за багаж за вътрешния полет)
Самолетен билет Куско - Лима в икономична класа с включени летищни такси;
3 нощувки в хотел в Ла Пас;
2 нощувки в хотел в Копакабана;
1 нощувка в къща за гости на Острова на слънцето (Исла дел Сол);
1 нощувка в хотел в Пуно;
3 нощувки в хотел в Куско;
2 нощувки в хотел в Свещената долина;
1 нощувка в хотел в Лима;
Описаните в програмата хранения;
Входни такси за Мачу Пикчу, катедралата и златния храм "Кориканча" в Куско;
Билет за влак до Мачу Пикчу;
Транспорт по описания в програмата маршрут;
Местни екскурзоводи по време на туристическите обиколки;
Водач на български език (при минимум 8 записани туристи);
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс".
Цената не включва
Напитки по време на храненията в хотелите;
Бакшиши: 3-5 USD на турист на ден за екскурзовод / шофьор (заплащат се на място, на екскурзовода, в зависимост от предоставената услуга, в брой). Културните особености на дестинацията предполагат заплащането на бакшиш в посочения размер, което показва уважение към работата на съответните лица и прави приятно впечатление;
Разходи от личен характер;
Виза за Боливия (около 100 USD - издава се и се заплаща при влизане в страната);
Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия;
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).
Полезна информация
Екскурзията се провежда при минимум 8 записани туристи!
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
При посещението на Острова на слънцето и Острова на луната, препоръчваме да оставите багажа си в Копакабана и да вземете подходящи раници с необходимите за два дни вещи - пособия за тоалет и подходящи дрехи/обувки за преходи.
Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите.
Българските туристи могат да пребивават в Перу до 90 дни без виза.
За Боливия е нужна виза за български граждани. Българските граждани могат да получат виза на влизане в страната. Към настоящият момент таксата е приблизително 100 USD.
Туроператорът запазва право си да промени полетните детайли и маршрути. Предварително заложеното полетно разписание подлежи на допълнително потвърждение:
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Боливия: Сертификат за ваксина срещу жълта треска.
Перу: На посетителите се препоръчва да имат ваксинации срещу жълта треска, едра шарка, коремен тиф, хепатит и малария.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Боливия: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и предварително издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина. За българските граждани се изисква виза, освен при транзитно преминаване (до 24 часа). Туристическата виза е валидна за 30 дни, но може да се удължи до 90 дни. За да получите виза за Боливия, са необходими: две снимки паспортен формат; попълнен формуляр за кандидатстване; паспорт с оставаща валидност най-малко 1 година; платена такса; двупосочен самолетен билет или маршрута на пътуване, като доказателство за пътуване обратно; може да бъде изискан документ за ваксинация срещу жълта треска; копие на потвърдени резервации за хотел; за визи със специфична цел: писмо от съответната фирма или институция като доказателство за бизнес намеренията и датите на пътуване. Забележка: Правилата и изискваните документи много често се променят. Преди пътуване е най-добре да се поиска информация от горепосочените боливийски посолства. При посещение в тропическата част на страната се изискват документи за имунизации. Внимание! В паспорта Ви трябва да има поне една цяла свободна страница, за да може върху нея да бъде положена входната виза за страната. На гърба на тази страница не следва да има друга положена по-рано виза, освен печати от граничен контрол.
Перу: Българските туристи могат да пребивават в Перу до 90 дни без виза. Паспортът трябва да е с валидност поне шест месеца от датата на влизане в страната.