ЮАР и водопадът Виктория - с водач от България! Отстъпки за ранни записвания!

Гарантирани цени и места! Специални цени с включена отстъпка по кампания “Черен петък”: 5 % отстъпка при 100 % плащане, 3 % отстъпка при 50 % депозит! Тези отстъпки не могат да се комбинират с други отстъпки! Срок на валидност на кампанията – от 17.11 до 30.11.2021 г. или до изчерпване на промоционалните места! Посочените промоционални цени са калкулирани с максималната отстъпка и са валидни само при пълно плащане! За всички резервации със специални цени от кампанията "Черен петък" – възможност за смяна на дата до 60 дни преди датата на пътуването по актуална цена! Обявените отстъпки важат САМО за НОВИ резервации и за конкретно посочените дати!

Екскурзия със самолет
13 дни
25.01.2022 г.
6 930.00 лв. 6 584.00 лв.
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
има места
РЕЗЕРВИРАЙ
07.02.2022 г.
6 930.00 лв. 6 584.00 лв.
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
има места
РЕЗЕРВИРАЙ
16.08.2022 г.
6 930.00 лв. 6 584.00 лв.
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
има места
РЕЗЕРВИРАЙ
12.09.2022 г.
6 930.00 лв. 6 584.00 лв.
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
има места
РЕЗЕРВИРАЙ
Основна
информация
Настаняване
Ден 1
София – Истанбул

Отпътуване в 21:20 ч. от Терминал 2 на летище София за Истанбул с полет на авиокомпания „Turkish Airlines“. Групата се съпровожда през целия маршрут от водач от България. Кацане на летището в Истанбул в 23:40 ч.

Ден 2
Истанбул – Йоханесбург

Отпътуване от Истанбул за Йоханесбург в 02:15 ч. Кацане на летището в Йоханесбург в 11:05 ч. Посрещане от представител на място. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел „Peermont Mondior“ **** (или подобен) в Йоханесбург. Нощувка.

Ден 3
Претория – Хейзивю

Закуска. Отпътуване за провинция Мпумаланга – мястото, където изгрява слънцето. Позната като „Източен Трансваал“, Мпумаланга се смята за едно от местата с най-голямо природно разнообразие и едно от най-красивите места в Южна Африка. По маршрута – панорамна обиколка на Претория. Столицата на Южноафриканската република е  разположена в живописната долина на река Апис. Това е един от малкото градове в ЮАР, чиито жители в по-голямата си част са с европейски произход. Привечер настаняване в хотел „Sanbonani Resort Hotel“ **** (или подобен) в района на Хейзивю. Вечеря в хотела. Нощувка.

Ден 4
Национален парк "Крюгер"

Закуска. Целодневно фотосафари в Национален парк „Крюгер“ – най-големият в Южна Африка и един от най-големите в света, който се простира на приблизително 19 000 км2. Той е дом не само на „Голямата петорка – африкански бивол, леопард, лъв, слон и носорог, но и на 517 вида птици, 114 вида влечуги, включително черна мамба, 3000 крокодила, както и множество риби. В „Крюгер“ има повече видове едри бозайници от всеки друг парк в Африка. Годишно паркът се посещава от милиони туристи. Според голяма част от посетителите „Крюгер“ е истински рай, където може да се потопите в дивата природа и да се докоснете до местните обитатели, които се разхождат необезпокоявани на воля. Обяд в ресторант Cattle Baron. Връщане в хотел „Sanbonani Resort Hotel“ **** (или подобен). Вечеря в хотела. Нощувка.

Ден 5
Ливингстън

Закуска. Трансфер до летище Крюгер Мпумаланга. Оптътуване в 11:35 ч. за Ливингстън. Пристигане в 13:10 ч. в Ливингстън – град в Южна Замбия, основан през 1905 г. след като е построен железопътен мост над река Замбези. Кръстен е на шотландския изследовател Дейвид Ливингстън. Трансфер до хотел „Zambezi River Lodge“ (или подобен). Бома вечеря с традиционни песни и танци. Нощувка.

Ден 6
Водопадът Виктория

Закуска. Днес ще се докоснете до вълшебството и емоцията на водопадът Виктория (ок. 2 ч. – 2.5 ч. ) една от най-големите природни забележителности на континента, включена в Списъка на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство и едно от седемте природни чудеса на света. Намира се на границата между Зимбабве и Замбия, на р. Замбези. Със своята дължина от 1,7 км той е най-обширният в света. Сред местното население водопадът бил известен с името „Гърмящият дим“, но през 1855 год., когато тук идва шотландският мисионер и изследовател Дейвид Ливингстън, му дава името на английската кралица Виктория. Романтичен круиз по залез по р. Замбези (ок. 2 ч.): ще отплавате нагоре по течението на реката, за да изпратите слънцето над Африка и да видите ритуала по вечерния водопой на многото стада от диви животни, които се стичат по залез слънце към бреговете на Замбези, а ятата от птици се реят над водите на реката и изпращат деня. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 7
Кейптаун

Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване в 11:45 ч. от Виктория Фолс до Кейптаун. Пристигане на летището в Кейптаун в 14:40 ч. Трансфер до хотел “Southern Sun Cape Sun Hotel” . Настаняване. Нощувка.

Ден 8
Оудсхорн

Закуска. Отпътуване за Оудсхорн, известен с големия брой ферми, в които се отглеждат щрауси. Посещение на пещерите Канго (ок. 1 час) – едно от най-живописните творения на природата и една от най-посещаваните забележителности в цяла Южна Африка. Представляват пещерна система, която се е образувала преди повече от 150 000 години, а днес се простира на повече от 5 километра. Тази "скална приказка" от варовикови форми, омагьосани езера, дълбоки ями и преплитащи се тунели в продължение на хилядолетия е останала скрита от хората до 1780 г., когато пещерите са открити съвсем случайно от овчар, който минавал през този район. Настаняване в хотел „De Denne Country Guest House“  ****  (или подобен) в района на Оудсхорн. Вечеря в хотела. Нощувка.

Ден 9
Найсна

Закуска. Посещение на ферма за щрауси (около 1 час). Отпътуване за Найсна. Настаняване в хотел „Blackwaters River Lodge“ **** (или подобен). Следобед свободно време за разглеждане на Найсна – хубав малък град и популярен курорт, част от туристическия маршрут „Garden Route“. Градът е разделен на две части: Waterfront – туристическият район и същинският град, разположен в непосредствена близост. Найсна е известен със своя фестивал на стридите и гостоприемството на местните жители. Заобиколен от зелени хълмове, градът е разположен на северния бряг на живописна лагуна, която е охранявана от бурните води на океана от два скалисти острова (две глави на горгони). Този район се смята за един от най-живописните в света. Нощувка.

Ден 10

Закуска. Отпътуване за Кейптаун - вторият по големина град в Република Южна Африка след Йоханесбург. Той е административен център на провинция Западен Кейп и законодателна столица на страната, тъй като тук е седалището на Парламета на ЮАР. Кейптаун се намира в южната част на страната, близо до нос Добра надежда. Кейптаун се причислява към най-красивите градове в света и е най-посещавания град в Южна Африка. Настаняване в хотел „Southern Sun Cape Sun Hotel“ **** (или подобен). Следобед панорамна обиколка на града. Нощувка.

Ден 11
Кейптаун

Закуска. Целодневна екскурзия на полуострова: кварталите Клифтън, Кампс Бей и Ландудно. Пътуване по панорамния път „Chapman's Peak Drive“ към Кейп Пойнт – най-югозападната част на крайбрежието на Република Южна Африка, посещение на природен резерват Кейп Пойнт. Посещение на плажа „Болдърс Бийч“, обитаван от колония африкански (очилати) пингвини. Посещение на ботаническата градина „Кирстенбош“, една от 9-те национални ботанически градини в Южна Африка. Нощувка.

Ден 12
Кейптаун – Истанбул

Закуска. Свободно време. Трансфер до летището. Отпътуване в 18:00 ч. за Истанбул с полет на авиокомпания „Turkish Airlines“.

Ден 13
Истанбул – София

Пристигане в Истанбул в 06:00 ч. Отпътуване за София в 08:35 ч. Пристигане на летище София (Терминал 2) в 08:55 ч.

Цената включва
Самолетен билет София - Истанбул - Йоханесбург и Кейптаун - Истанбул - София на авиокомпания "Turkish Airlines" с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 8 кг;
Самолетен билет за полет Крюгер - Ливингстън с включени летищни такси;
Самолетен билет за полет Виктория Фолс - Кейптаун с включени летищни такси;
Всички описани в програмата трансфери;
Транспорт с автобус / минибус по описания маршрут;
1 нощувка със закуска в хотел "Peermont Mondior" **** (или подобен) в Йоханесбург;
2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Sanbonani Resort Hotel" **** (или подобен) в Хейзивю;
Обяд в ресторант "Cattle Baron" в национален парк Крюгер;
2 нощувки със закуски в хотел "A'Zambezi River Lodge" **** (или подобен) в Ливингстън;
Бома вечеря в Ливингстън;
3 нощувки със закуски в хотел "Southern Sun Cape Sun Hotel" **** (или подобен) в Кейптаун;
1 нощувка със закуска в къща за гости "De Denne Country Guest House" в Оудсхорн;
1 нощувка със закуска в "Blackwaters River Lodge" **** в Найсна;
Панорамна обиколка на Претория;
Целодневно фотосафари в Национален парк "Крюгер";
Екскурзия при водопада Виктория;
Круиз по залез слънце по р. Замбези;
Посещение на пещерите Канго, ферма за щрауси и Найсна;
Полудневна туристическа програма в Кейптаун;
Целодневна екскурзия до Кейп Пойнт и полуострова;
Посещение на природен резерват Кейп Пойнт;
Посещение на ботаническа градина "Кирстенбош";
Входни такси за туристическите обекти по маршрута;
Местен екскурзовод на английски език;
Водач-преводач от България;
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 30 000 ЕUR на "Застрахователно Дружество Евроинс" АД.
Цената не включва
Туристическа виза за ЮАР (Визата трябва да е многократна!): 65 лв.;
Бакшиши: 3 - 5 USD на турист на ден за екскурзовод / шофьор / пиколо (заплаща се задължително на място);
Входни такси за музеи и прояви, посещавани по желание;
За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия;
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);
Разходи от личен характер.
Полезна информация
Цената на екскурзията е калкулирана при следните валутни курсове: 1 USD = 1,76 лв. и 1 EUR = 17,9 ZAR. При промяна на валутния курс с повече от 6 % агенцията си запазва правото да промени в съответната посока цената на екскурзията.
Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетен билет Крюгер - Ливингстън 5255 ZAR и Виктория Фолс - Кейптаун 5670 ZAR. При промяна на валутния курс или цената на билета от страна на авиокомпанията агенцията си запазва правото на промяна на цената на екскурзията в съответната посока.
Авиокомпаниите си запазват правото да променят полетното разписание и стойността на летищните такси.
Местата за настаняване са категоризирани според местните изисквания за категоризация на туристическите обекти и е възможно да не съответстват напълно на същия брой звезди.
Екскурзията се провежда при минимум 14 записани туристи.
Часово време: София - 12 ч.; Йоханесбург, Претория, Кейптаун - 12 ч.
Валутни курсове към 04.08.2019 год.: 1 ZAR = 0,061 EUR и 1 ZAR = 0,067 USD
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Замбия, ЮАР: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Зимбабве: Препоръчително е да имате ваксина срещу жълта треска.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Зимбабве: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и предварително издадена виза. Кандидатства предварително онлайн и се заплаща и получава на летището при пристигане в страната.
ЮАР: за български граждани е необходима предварително издадена виза. Необходими документи: надлежно попълнен формуляр на английски език; две актуални цветни снимки в паспортен формат (3х4), приложени към формуляра в указаното за целта място; паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната (поне две страници в паспорта трябва да бъдат празни, за да се поставят печатите за влизане и излизане от страната); потвърждение за трудова заетост с реални детайли по получаваното възнаграждение, заеманата позиция и отпуснатия отпуск за периода на посещението (ако туристът е собственик на фирма, се изискват актуалното състояние и банкова референция за фирмата), преведени на английски език; оригинал на банково извлечение по сметка или кредитна карта за последните 3 месеца с превод на английски език; за деца: изискват се акт за раждане и декларация за съгласие от родителите, ако поне един от тях не придружава детето, като и двата документа трябва да са нотариално заверени, с легализиран превод на английски език и с апостил от Министерството на външните работи на България или от Министерството на правосъдието; за ученици и студенти се изисква и служебна бележка от учебното заведение, преведена на английски език; самолетен билет; хотелска резервация; бележка за платена такса в деня на подаване на документите; сертификат за извършена ваксинация срещу жълта треска – за туристите, пътуващи към ЮАР от страните, попадащи в Yellow Fever Belt. Агенцията съдейства само при попълването на формуляра за кандидатстване за виза. Всички документи се подават лично в консулската служба към посолството.